Sko For Den Aktive

Gode sko er viktig for den som er aktiv. Om du skal ut på fjelltur, spillet fotball, oppleve påskefjellet på ski, eller ha din daglige joggetur, så er gode sko viktig for en best mulig opplevelse. Forskjellige aktiviteter stiller naturlig nok litt forskjellige krav til de skoene som skal benyttes, men en ting er viktig for alle typer sko. Riktig passform vil alltid være avgjørende for å kunne utnytte egenskapene i gode sko. Kostbare sko av god kvalitet vil være et dårlig valg dersom passformen ikke er riktig for dine føtter. Her finner du tips om å Kjøpe sko på nett og her finner du omtaler av Skobutikker på nett.

På disse sidene finner du informasjon om hva som er viktig når du skal velge sko til forskjellige aktiviteter. Foruten passform er det flere viktige faktorer som bør tas i betraktning før man kjøper nye sko. Demping, støtte, vekt, stabilitet, følsomhet og stivhet er kvaliteter som litt avhengig av type sko er viktige. Årstid og værforhold er også faktorer som vil påvirke valg av sko. Du finner også tips om bruk og vedlikehold av sko. 


Joggesko
Joggesko tilbys i et vanvittig stort utvalg. Det er mulig å finne sko for en hver smak og i de fleste prisklasser. Passform bør sammen med bruksområde alltid være det viktigste når man kjøper nye joggesko. Det hjelper lite med høy kvalitet og fancy utseende dersom man ender opp med sko som ikke passer til føttene. Legg merke til at vi har forskjellig pronasjon. Man deler vanligvis pronasjon inn i tre grupper. Det er faktisk bare rundt 40 prosent som har normalpronasjon, mens om lag halvparten har overpronasjon. Om lag 10 prosent har underpronasjon. Det finnes egne joggesko for deg med over eller normalpronasjon. For deg med underpronasjon vil en fleksibel sko være det beste valget, gjerne med en spesialtilpasset såle. Her er noen artikler med tips om joggesko.

Joggesko – Om valg av sko og viktige kvaliteter ved joggesko
Joggesko overpronasjon – Omtaler av sko for deg som overpronerer
Joggesko omtaler – Omtaler av sko for deg med normal pronasjon

Løpesko - Tips om sko til vinterbruk


Tur, Fjell og Walking Sko
Turgåing er en populær fritidsaktivitet som krever gode sko. Joggesko kan til en viss grad benyttes til turer, men det finnes andre gode alternativer. Det er stor forskjell på en søndagstur på den lokale turstien og en krevende fjelltur. Naturlig nok stiller forskjellig terreng forskjellige krav til sko. Mange typer sko kan benyttes til flere formål, men for å få mest mulig glede både av sko og tur bør man velge sko som egner seg best mulig til terrenget man går i, værforholdene, samt til ens egne føtter.

Walking sko har mange av de samme egenskapene som joggesko, men som navnet antyder er dette sko som er designet med tanke på gåing. I forhold til tursko vil Walking sko egne seg bedre til turer på grus og asfalt. De fleste modellene egner seg meget godt til hverdagsbruk. Her kan du lese mer om Walking sko.

Tursko har kvalieter som plasserer dem mellom joggesko og fjellsko. Lette tursko egner seg godt til turer i skog og mark. Tyngre og mer solide tursko egner seg også til litt tøffere terreng og fjellturer, men legg merke til at slike sko ikke har samme støtte som fjellsko. Her kan du lese om valg av Tursko.

Fjellsko er vanligvis solide sko med god støtte og forholdsvis grove såler. Legg merke til at det er store forskjeller på slike sko, noe som betyr at du bør tenke gjennom bruksområder før du kjøper nye fjellsko. Sko som skal benyttes til langturer på høyfjellet bør for eksempel være mer solide og gi bedre støtte enn sko som skal benyttes til korte fjellturer, samt i skog og mark. Mer informasjon om valg av slike sko i artikkelen Fjellsko.


Fotballsko
Tilbudet av fotballsko er enormt og de alle fleste vil kunne finne gode sko til sin tiltenkte bruk. Passform, samt underlaget man skal spille på er viktige faktorer når man kjøper fotballsko. Det finnes imidlertid også mange andre kvaliteter som gir sko med forskjellige egenskaper. For eksempel vil lette og følsomme sko være en fordel for den tekniske og hurtige spilleren. Et annet eksempel er sko som er designet med tanke på harde og presise skudd. Som nevnt er utvalget stort og det vil lønne seg å bruke litt tid på å velge nye fotballsko. Her er noen nyttige artikler med tips og informasjon.

Fotballsko - Informasjon og tips om valg av fotballsko
Fotballsko skruknotter - Om sko med skruknotter
Fotballsko naturgress - Omtaler av sko beregnet for skikkelig fotball (naturgress)
Fotballsko kunstgress og grus - Om sko til bruk på grus og kunstgressbaner
Fotballsko innendørs - Om sko til bruk ved innendørs fotballFlere Sko for den aktive
Skisko: Her ser vi på forskjellige egenskaper ved slike sko, forskjellige typer skisko, hva som er viktig når du skal kjøpe slike sko, samt litt på vedlikehold og bruk av skisko. Mer om Skisko.

Sykkelsko: Enkelt forklart er dette en spesiell type sko som festes til pedalen. Slike sko kommer i mange forskjellige varianter og poenget med slike sko er å gjøre sykling mer effektivt. I artikkelen Sykkelsko finner du informasjon passform, kvaliteter og egenskaper ved slike sko.

Håndballsko: Feil sko vil ikke bare gjøre prestasjonene dårligere, det vil også øke risikoen for skader. Informasjon og tips om valg av håndballsko, samt om kvaliteter og egenskaper ved slike sko finner du i artikkelen Håndballsko.

Barnesko: Barn er aktive og valg av sko er viktig. Dessverre er det altfor mange barn som går rundt i sko som er helt feil for deres føtter. Det gir barna ubehag og øker risikoen for skader på føttene. Informasjon og tips om valg av sko til barna finner du i artikkelen Barnesko.


Treningssko: Her finner du generelle tips og informasjom om valg av sko til trening. Støtte og stabilitet, støtdemping, passform, samt pronasjon er noen av emnene som omtales. Her kan du lese mer om Treningssko.


På jakt etter gode nettsider? Sjekk gjerne nettstedet Slanketips, hvor du blant annet finner 48 tips for bedre fettforbrenning, samt artikkelen Cialis lovlig og uten resespt hvor du kan lese om trygg bestilling av legemidler. Nyttige tips finner du også på helsenorge.no sine sider om fysisk aktivitet. Ellers anbefales siden Kosttilskudd for nyttig informasjon.