Fotballsko til innendørsbruk

I denne artikkelen ser vi nærmere på fotballsko som er beregnet for bruk innendørs. Slike sko skiller seg klart fra tradisjonelle fotballsko, først og fremst i underdelen. Sålen skal naturligvis ikke lage merker på underlaget, noe som utelukker bruk av tradisjonelle fotballsko. Slike sko vil uansett ikke egne seg til innendørs bruk.

Mange brå bevegelser stiller flere krav til gode innendørs fotballsko. Et godt grep er svært viktig ved slike fotballsko og forskjellige varianter av gummi benyttes vanligvis for å sikre sko med gode anti-skli egenskaper. Videre er god stabilitet og støtte for foten også viktige egenskaper ved innendørs fotballsko. Dårlige sko vil øke risikoen for overtråkk og lignende skader. Sko med god demping er også viktig for å unngå skader. Gjentatte støt på ledd og muskler vil kunne føre til belastningsskader og fotballsko med gode dempeegenskaper vil redusere denne belastningen, samt sørge for økt komfort. Her finner du rimelige fotballsko.

God ballfølelse, passform, vekt og andre egenskaper som kjennetegner gode fotballsko er naturligvis også viktige for innendørs sko. I artikkelen Fotballsko, finner du generell informasjon om valg av fotballsko. I menyen finner du flere artikler med tips om fotballsko. Her presenterer vi noen sko som er designet med tanke på innendørs bruk. Gode sko koster en del og her kan du gratis sammenligne priser på fotballsko. Husk at passform alltid bør være det viktigste når du skal kjøpe nye fotballsko. Sko som ikke passer dine føtter vil aldri være et godt valg.

Adidas adiCore IV Innendørs fotballsko 
En meget komfortabel fotballsko med en passform som gjør den velegnet for mange. Yttersålen i gummi sørger for sko med godt grep på innendørsgulv og lager ikke merker på underlaget. En støpt mellomsåle av typen EVA sørger for meget god støtdemping og sko med lettere vekt. Innersåle, også av typen EVA, har ekstra dempingsinnlegg i hælen. Videre er dette fotballsko med en myk, syntetisk innside som sørger for god komfort. Overdel i mykt lær sørger for god ballfølelse, samt god passform for svært mange. Til en pris rundt 1000kr er dette forholdsvis dyre innendørs fotballsko. Vi mener likevel denne prisen kan forsvares og at dette dermed er et godt kjøp. Man får fotballsko med god holdbarhet, god følsomhet, god demping og mye komfort. Alt i alt er dette innendørs fotballsko som vil egne seg ypperlig for de aller fleste.

Adidas F10 IN fotballsko 
Lilla, oransje og neon sørger for fotballsko med fancy design som vi har sans for. Designet er identisk med Adidas F50 AdiZero, en lettvekter fra Adidas. Overdel i mykt syntetisk materiale sørger for god ballfølelse, mens lissedekke skal gi større kontaktflate og dermed bedre tilslag på ballen. Lys yttersåle som ikke sverter og som sørger for greit feste er en nødvendighet på innendørs fotballsko. AdiPrene er et velkjent og velfungerende system som sørger for sko med gode dempeegenskaper. Til en pris ned mot 500kr anser vi dette som et godt kjøp. Alt i alt er dette fotballsko som først og fremst skiller seg ut med design, farger og en grei pris.

Nike Tiempo Mystic III IC Fotballsko
Tiempo Mystic er en klassisk fotballsko fra Nike som også kommer i en modell for innendørs bruk. Overdel i mykt kalveskinn sørger for sko med meget god komfort, samt god ballfølelse. Zoom air demping i hælen sørger som forventet for meget god demping og dette er fotballsko for deg som ønsker å unngå belastningsskader. Ellers kan vi nevne velkjente Phylon mellomsåle, samt at heller ikke denne modellen lager merker på underlaget. Legg merke til den lave profilen på yttersålen, noe som gir fotballsko med god kontakt mot underlaget. Med en pris på om lag 600 kroner er dette en prisgunstig innendørs fotballsko. Alt i alt klassiske fotballsko med god komfort, god følsomhet og meget god demping som er tilgjengelig i flere farger. Dette er sko som anbefales.

Nike 5 Elastico Finale fotballsko
Innendørs fotballsko i den populære Nike 5 serien. Overdel i Kanga Lite gir god ballfølelse og lettere sko. Dette er et teknisk/syntetisk materiale med de samme egenskapene som skinn. En viktig forskjell er at Kanga Lite gir lettere sko. Mellomsålen i Ortholite sørger for god komfort, mens yttersåle med lab profil sørger for god kontakt med underlaget. Også dette er fotballsko med såkalt “non marking” yttersåle. Det vil si at man får sko som ikke lager merker i underlaget. Demping i mellomsålen sørger for komfort og reduserer belastningen på muskler og ledd. Med en pris rundt 900 kroner er dette forholdsvis kostbare innendørs fotballsko. En toppmodell fra Nike betyr imidlertid kvalitet, noe som koster. Alt i alt er dette gode fotballsko og overdelen i Kanga Lite er etter vår mening den største fordelen med denne modellen. Et greit kjøp, men vi foretrekker modellen nevnt ovenfor som gir mer og bedre sko for pengene.

Puma Powercat 2.10 Innendørs Fotballsko
Meget gode innendørs fotballsko fra Puma. Overdelen i mykt kalveskinn sørger for god ballfølelse, mens asymmetrisk snøring skal gi sko med bedre og renere trefflate. Puma Power Shooting teknologi skal sørge for god touch og ikke minst bra treff på ballen. Videre er dette fotballsko som vil passe de fleste føtter, noe det myke kalveskinnet, samt Puma Powerlast sørger for. Også denne modellen er utstyrt med yttersåle som sørger for godt grep mot underlaget uten å sette merker. En pris på om lag 900 kroner er greit for gode innendørs fotballsko fra Puma. Alt i alt et greit alternativ, spesielt for deg som ønsker fotballsko med gode skuddegenskaper.

Flere artikler om sko.
Fotballsko med skruknotter
Fotballsko til kunstgress og grus
Fotballsko til naturgress
Skobutikker - Tips og omtaler
Sko - Om vedlikehold og bruk
Sko - Omtaler av sko 2012
Joggesko - Tips og informasjon
Fjellsko - Tips og informasjon
Walking sko - Omtaler og tips.
        

Forside SKO