Nye Løpesko og Joggesko

I en serie artikler presenterer vi nye sko og i denne artikkelen ser vi nærmere på joggesko, eller om du vil løpesko. I denne artikkelen bruker vi de to betegnelsene om hverandre. Nye sko kommer stadig på markedet og spesielt de største og mest kjente produsentene utvikler kontinuerlig nye joggesko. Det vil si helt nye sko, samt nye modeller av løpesko som allerede er populære. I artikkelen Joggesko, finner du tips om valg av sko og i artikkelen Skobutikker på nett finner du info om skobutikker. Vi begynner med å se på joggesko for menn.

Salomon Speedcross 3 CS
Salomon Speedcross 3 CS - Løpesko
Dette er en løpesko som egner seg godt i terrenget og som takler de fleste forhold både vår, høst og vinter. Det sørger blant annet yttersålen for, en yttersåle av typen Contagrip. Optimalt grep også mot underlag som leire, vått gress og mose, snø, våte fjellpartier og lignende underlag er det du kan forvente. Videre har Salomon Speedcross 3 CS et design som kalles climashield for beskyttelse mot vær og vind, noe som blant annet innebærer tekstil som tåler en god del vann. Ellers er dette joggesko med EVA-mellomsåle som blant annet beskytter mot ujevnt underlag, samt ekstra støtte for å beskytte føttene mot overtråkk.

Legg også merke til at Salomon har utstyrt denne modellen med Sensifitt som sammen med Quicklace systemet sørger for optimal passform. Detter er joggesko fra Salomon som oser av kvalitet og som får pluss stilig utseende. Prisen på Speedcross 3 CS er fra 1300 - 1500 kroner og, noe som er en helt grei pris for kvalitetssko med svært godt grep mot underlaget. Speedcross 3 CS kan du kjøpe oss Heppo eller oss Brandos.

Puma: Cell Exsis 2
Gode Joggesko fra Puma
Her har vi løpesko fra Puma som du får til en hyggelig pris. Pustende mesh gjør dette til ventilerende og komfortable sko, spesielt på varme dager. Komfort sørger også den behagelige støtdempingen for og det er idCell sålesystem og ArchTec støtte som både sørger for demping og meget stabile joggesko. Videre er Puma Cell Exsis 2 utstyrt med polstret ankelstøtte for komfort og redusert risiko for overtråkk. Legg ellers merke til at EverTrack er benyttet i yttersålen, noe som gir meget god slitestyrke og dette er således joggesko som egner seg ypperlig til mengdetrening.

Dette er forholdvis rimelige joggesko og det betyr at du ikke får sko med alle de tekniske finessene som i dag er tilgjengelige. Men, Puma Cell Exsis 2 er gode joggesko som egner seg godt for deg som beveger deg mye på asfalt og grus. Pluss for god støtte og meget god holdbarhet. Du kan kjøpe Puma Cell Exsis 3 fra Heppo til 799 kroner, eller fra Brandos til 899 kroner. 

Adidas aSTAR Salvation 3M
Adidas Joggesko som anbefales
Her har vi en toppmodell fra Adidas og det betyr kvalitet og meget gode løpesko. Adidas aSTAR Salvation 3M har faktisk så mange kvaliteter at vi ikke vet hvor vi skal begynne. Adidas sitt eget CLIMACOOL system gir joggesko med meget god avkjølingseffekt og sammen med sålen som delvis er laget av viskoelastisk skum gir det sko med usedvanlig god komfort. Viskoelastisk skum former seg nemlig etter foten for maksimal støtte og komfort. GeoFit for optimal passform bare forsterker dette inntrykket og i tillegg sørger den sømløse overdelen for ytterligere komfort. Mer behagelige joggesko og bedre passform skal du med andre ord lete lenge etter.

Videre kan vi nevne at Adidas aSTAR Salvation 3M har det unike ForMotion systemet som lar fotens bevegelse tilpasses underlaget. Sammen med yttersålen av typen Continental gir det komfort under løping og ikke minst godt feste også på glatt underlag som stein, fjell og våt asfalt. Støtdemping får du også i denne modellen og med velkjente adiPRENE både i hæl og forfot er dett faktisk joggesko som også skiller seg ut med svært god og effektiv støtdemping. Adidas aSTAR Salvation 3M er rett og slett svært gode løpesko og dette er en sikker vinner både til løping i terreng og på asfalt. Prisen på 1499 kroner er overraskende lav for joggesko med så mye komfort og kvalitet. Du kan bestille aSTAR Salvation 3M fra Heppo.

Damesko

Saucony Grid Type A 
Saucony Grid Type A - Joggesko
Her har vi en av toppmodellene fra Saucony og det betyr blant annet god komfort og god holdbarhet. Det første som slår oss er imidlertid den lave vekten som er på under 150 gram. Det gir et ekstra "kick" og i tillegg en komfortabel følelse. Som nevnt er dette løpesko med god holdbarhet og det den populære EVA mellomsålen og en XT-900 yttersåle som først og fremst sørger for den gode slitestyrken. I tillegg sørger disse sålene for optimalt grep mot underlaget og et effektivt fraspark. Videre sørger overdelen i mesh for god ventilasjon i det som først og fremst er joggesko som egner seg perfekt på vår, sommer og tidlig høst. Denne toppmodellen er forholdvis rimelig og et godt valg for deg som ønsker lette løpesko. Prisen er i skrivende stund 1099 kroner og Saucony Grid Type A kan kjøpes oss Heppo.
  
Salomon XR Mission W

Salomon XR Mission W - Gode Løpesko
Her har vi flotte løpesko fra Salomon som egner seg spesielt god på grus, våt asfalt, stier, samt i skog og mark. Det er Contragrip som sørger for optimalt grep mot de aller fleste underlag og i tillegg sørger dette systemet god slitestyrke. Sammen med det velkjent EVA systemet sørger Contragrip også for meget god støtte, noe som gir beskyttelse mot overtråkk i ulendt terreng. Videre kan vi nevne at EVA sammen med Ortholite innersåle sørger for joggesko med god passform og meget god komfort. Orthilite er i tillegg et system som sammen med overdelen produsert i mesh og syntetmateriale gir sko med god ventilasjon også på varme sommerdager. 

Vi nevner til slutt Quicklace systemet som gjennom jevn og "sikker" snøring sørger for ytterligere komfort og god passform. Salomon XR Mission W må kunne betegnes som meget bra løpesko. Kvalitet, komfort, godt grep mot de fleste underlag, samt optimal støtte betyr at dette er allsidige joggesko som vil passe for de fleste. Prisen er overraskende lav og du kan kjøpe Salomon XR Mission W fra Brandos til 999 kroner eller fra Heppo til 1099 kroner.
  
Reebok Zignano Fly 2
Reebok Zignano Fly 2
Dette er løpesko fra Reebok hvor den patenterte Zig-teknologien er det de fleste legger merke til. Den unike utformingen som du kan se på bildene er utviklet både for mer effektiv løping, samt for redusert belastning. Blant annet vil du med Reebok Zignano Fly 2 oppleve redusert belastning på benhinnen, noe som er et stort problem ved løping på hardt underlag. Dette er da også først og fremst joggesko som egner seg på underlag som asfalt og grus. Ellers kan vi nevne at denne modellen er produsert i et reflekterende materiale/farger, noe som gir meget god synlighet i mørket. Overdelen er forøvrig produsert i mesh og syntetmateriale, noe som gir løpesko med god holdbarhet og god ventilasjon. 

Polstret krage og utagbar innersåle er andre fordeler med Reebok Zignano Fly 2. Vi nevner også at yttersålen er produsert med tanke på holdbarhet og slitestyrke. Alt i alt et godt valg for deg som er utsatt for belastningsskader og/eller som jogger (går) mye på hardt underlag. Prisen for denne modellen er 1199 kroner og fargene avbildet til venstre kan du kjøpe fra Brandos. Modellen med fargene på bildet nedenfor kan du kjøpe fra Heppo.

Flotte løpesko fra Reebok

Flere Artikler om Sko for den aktive 
Joggesko - Om valg av sko
Sko - Tips om vedlikehold, vask, med mer
Treningssko - Generelle tips om valg
Skobutikker - Overiskt med omtale
Fjellsko - Hvordan velge riktige sko?


Forside Sko