Joggesko for deg med overpronasjon

Utvalget av joggesko er stort og det kan være krevende å finne riktige sko. I denne artikkelen ser vi nærmere på joggesko som passer for deg med overpronasjon. Riktig passform, demping, stabilitet og bruksområder er blant de faktorene man bør ha i bakhodet når man skal kjøpe joggesko. I artikkelen velg riktige joggesko vil du finne utfyllende informasjon om hvordan du finner riktige sko til dine føtter og din tiltenkte bruk. Gode joggesko kan fort koste en del penger og prisene varierer mye. Her kan du sammenligne priser på forskjellige sko og modeller. I menyen finner du artikler med omtaler av forskjellige typer sko, samt tips om vedlikehold og rengjøring av sko.

Adidas Adistar Salvation
Joggesko fra Adidas som virkelig lever opp til forventningene. Overdelen gir sko med god ventilasjon, mens mellomsålen gir meget god stabilitet. Videre er dette joggesko med to systemer for demping, noe som fungerer utmerket og gir svært god demping også for tyngre løpere. Yttersålen har velkjente Adiwear i hælen, samt ekspandert gummi i fronten. Resultatet er slitesterke sko med fleksibel stegavvikling. Til en pris i underkant av 1500 kroner må dette sies å være et godt kjøp. Alt i alt er dette joggesko for deg som overpronerer og som ønsker sko som tåler mengdetrening. Både støtdemping, stabilitet, komfort og slitestyrke er vel ivaretatt i denne modellen, som i tillegg er svært godt tilpasset forskjellene på menn og kvinner. Rett og slett meget bra joggesko som anbefales.

Asics Gel-2150 GTX 
Dette er populære joggesko fra Asics som egner seg ypperlig til bruk på asfalt. Overdel i mesh og syntetisk lær, gir sammen med Gore-Tex membran sko som holder føttene tørre også i surt vær. God støtdemping som følge av Gel i hæl og forfot gjør sammen med slitesterk yttersåle, sitt til at dette er joggesko som egner seg til mengdetrening. Solyte mellomsåle betyr kvalitet og med DuoMax får man ekstra god stabilitet også med overpronasjon. Prisen på 1500 kroner er helt grei for sko med mange gode kvaliteter. Alt i alt er dette joggesko for deg med lett til moderat overpronasjon. Til bruk i surt vær på høst og vinter er dette slitesterke joggesko som anbefales.

Mizuno Wave Nirvana 7
Hovedsakelig er dette joggesko som egner seg for menn. Det skyldes at dette først og fremst er sko som anbefales til tyngre løpere med overpronasjon. Legg merke til at denne modellen har forholdsvis bred lest. Overdelen gir slitesterke sko med gode pusteegenskaper, mens yttersålen i karbongummi gir svært god slitestyrke. Videre gir den solide Wave konstruksjonen solide joggesko som egner seg til mengdetrening. VS-1 demping fungerer utmerket, spesielt for tyngre løpere. Legg merke til at prisene på denne modellen kan variere mye fra forhandler til forhandler. Til en pris i overkant av 1500 kroner er dette et greit kjøp for løpere i tyngre vektklasser som ønske sko med god demping og holdbarhet.

New Balance 1226
Dette er komfortable joggesko med svært god svettetransport, noe overdel i Lightning dry sørger for. Mellomsålen gir sko med god og holdbar demping i en modell som også gir god støtte. Yttersålen har god holdbarhet og forsterker inntrykket av at dette er joggesko med bra slitestyrke. Prisen i overkant av 1500 kroner anser vi som noe drøy, men dette er for all del joggesko av god kvalitet. Først og fremst et alternativ for tyngre løpere med overpronasjon. Alt i alt er dette joggesko for mengdetrening som verken utpeker seg i negativ eller positiv retning.

Nike Zoom Air Structure Triax 14
Dette er joggesko som er svært godt tilpasset forskjellen dame og herre føtter. Phylon mellomsåle med to forskjellige typer hardhet gir meget god stabilitet og sammen med Zoom air i front og hæl gir det sko med utmerket demping. FlyWire i overdelen betyr kvalitet, lettere sko, samt god støtte. Yttersålen er solid og gir joggesko med god holdbarhet. En pris på om lag 1500 kroner gjør dette til et godt kjøp. Her leverer Nike joggesko som på en ypperlig måte kombinerer stabilitet og støtdemping. Denne modellen egner seg for de fleste løpere med overpronasjon. Dette er joggesko med overraskende lav vekt, sett i forhold til kvalitetene. Kan benyttes både til mengdetrening og raskere løping. Alt i alt er dette sko som virkelig anbefales.