Tursko - Noen anbefalte modeller

Tursko har mange bruksområder og stadig flere velger å skaffe seg slike sko. Fleksibilitet og komfort er noen av egenskapene man får med gode tursko, noe som kan være et godt alternativ både til fjellsko og joggesko. Det finnes mange modeller og merker man kan velge fra, noe som kan gjøre valget vanskelig. Først og fremst bør du velge tursko som passer til din fot. Det er også viktig å kjøpe sko som egner seg til den tiltenkte bruken og som samtidig holder tilfredsstillende kvalitet. I artikkelen velg riktig tursko finner du nyttig tips og informasjon om hvordan du finner sko som er riktige for dine føtter og din bruk. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tursko i litt forskjellige prisklasser. Her kan du gratis sammenligne priser på Tursko. Her finner du skobutikker på nett.

Kjøpe sko på nett
Her finner du et meget stort og rimelig utvalg av Fjellsko, tursko og Hikingsko. Fri frakt, retur og bytterett. Kjente merkevarer.Tursko til over tusenlappen

HAGLÖFS Vertigo GT GTX tursko
Dette er en tursko som takler de fleste utfordringer. En solid konstruksjon gir sammen med gummiforsterking (hel/skotupp) sko med forholdsvis lang levetid. Gore-Tex membran skal sørge for at føttene holdes tørre, mens en vridningsstiv såle gir god stabilitet. Legg merke til at dette er tursko med noe bred passform.

Vertigo GT GTX tursko leveres med en Sole innlegg-såle, en såle av høy kvalitet som tilpasser seg foten din. Mellomsålen gir god demping, mens yttersålen som nevnt er vridningsstiv og i tillegg gir svært godt grep. Kort forklart er dette sko av svært høy kvalitet som egner seg godt selv i forholdsvis tøft terreng. God komfort også på flate stier og grus gjør dette til en ypperlig allround sko. Oslo Turlager tilbyr Vertigo tursko til om lag 1500 kroner. Alt i alt en forholdsvis kostbar tursko som likevel gir full valuta for pengene og vel så det.


Salomon XA PRO 3D Ultra GTX
En fritids og tursko fra Salomon som gjennom flere år har vært en bestselger. Gore-Tex membran holder vannet unna, mens yttersålen i riflet gummi gir godt grep. Dette er en tursko som for de fleste vil kjennes svært behagelig, noe en innebygd luftpute sørger for. Videre er dette sko som egner seg best i litt lettere terreng som skogstier og lignende. Prisen på om lag 1500 kroner er forholdsvis høy, men så får man også sko av svært høy kvalitet. Dersom du ønsker tursko som også fungerer svært godt til løping i lettere terreng er dette et ypperlig valg.

Crispi Mylla Mid XCR
Mylla er en lett tursko i skinn/lær som gir svært god komfort. Gore-Tex membran holder føttene tørre, mens Vibram super grip gir en yttersåle med godt grep mot underlaget. Innersålen i air mesh sørger sammen med Eva bindsåle for at sko som er svært behagelige. Som de fleste tursko er heller ikke dette en modell som egner seg under de tøffeste forholdene, men for om lag 1500 kroner får man en god allround tursko. Dersom du er ute etter sko med god komfort vil dette være et svært godt valg. 

Viking Anaconda GTX
En tursko med overdel i tekstil, som med lav ankelhøyde gir stor bevegelsesfrihet. Gore-Tex XRC skal sørge for at føttene holder seg tørre, mens en ny og egenutviklet såle gir svært god komfort, samt et godt grep mot underlaget. Dempeeffekten er det ikke noe å utsette på og sammen med overraskende god stabilitet er fir det en teknisk avansert tursko som føles svært behagelig. Alt i alt er dette sko som egner seg best til bruk på stier og i lettere terreng. Dersom du er ute etter tursko som også skal benyttes til daglig, er dette et ypperlig valg. Prisen ligger på om lag 1300 kroner.


Tursko til under tusenlappen

LA SPORTIVA Trango Light tursko
En allsidig og komfortabel tursko med overdel av semsket skinn og tekstil. Det gir sko som både har slitestyrke og god ventilasjon. Passformen vil for de fleste oppleves som behagelig og sammen med et svært bra snøresystem gir det sko som sitter svært godt. Yttersålen gir godt grep mot underlaget, spesielt gjelder dette tuppen som er utstyrt med høyfriksjonsgummi. Alt i alt en tursko som gir god valuta for pengene og som skiller seg ut med gode klatreegenskaper. Dette er sko man får til priser ned mot 700 kroner.

Timberland Translite Low GTX
En tursko med lav vekt og god komfort som egner seg best til turer på skogstier, samt i andre områder met lett terreng. Gore-Tex membran sørger for en vanntett og pustende sko, mens en myk, gripesikker såle sørger for godt grep mot underlaget. Mellomsålen er støtdempende. En myk såle egner seg ikke på røft underlag, men til lettere bruk er dette en ypperlig tursko. Prisen ligger på om lag 800 kroner, noen som gjør dette til et godt kjøp, spesielt for deg som ønsker en tursko som også kan benyttes til daglig.

Mckinley Sentinel 2 Low AQX
En tursko for deg som ønsker et rimelig alternativ. Til tross for lav pris er dette sko som både er vanntette og har gode pusteegenskaper. Støtdempende mellomsåle gir sammen med en myk yttersåle en tursko som føles behagelig under gange. Det betinger imidlertid at den ikke brukes under tøffe forhold. Alt i alt en tursko som egner seg best i skog og mark, samt på grusstier. Dette er en allround sko i den forstand at den også vil føles behagelig på asfalt. Til en pris godt under 500 kroner får man mye sko for pengene.

Flere artikler om sko.

Kjøpe joggesko - Kjøpe tursko - Fotballsko til naturgress
Kjøpe fotballsko - Tips om fjellsko - Walking sko - Skobutikk på nett


Forside SKO