Fotballsko til grus og kunstgress

Utviklingen har ett hvert gitt oss mange gode fotballsko også til bruk hardt underlag og generelt sett er dette forholdsvis rimelige sko. Mange fotballsko med FG- knotter for bruk på gressbaner vil også egne seg ypperlig til brukt på kunstgress, men her må man være oppmerksom. En slik bruk vil vanligvis bety at eventuelle garantier ikke lenger kan gjøres gjeldende. Ved siden av underlaget er naturligvis passform den viktigste faktoren når nye sko skal kjøpes. Fotballsko som sitter dårlig på beina vil aldri være et godt kjøpe. Her finner du rimelige fotballsko.

I artikkelen Valg av fotballsko finner du utfyllende informasjon om hvordan du finner sko som passer dine føtter og din bruk. I menyen finner du omtaler av fotballsko med og uten skruknotter som er laget for bruk på gressbaner. Prisene på fotballsko varierer svært mye og vi anbefaler derfor alle å sammenligne priser før nye sko kjøpes inn. Nå ser vi nærmere på fotballsko beregnet på kunstgress og grusbaner. AG-knotter betyr i utgangspunktet fotballsko som kun er ment å benyttes på kunstgress, mens TF fotballsko egner seg ypperlig også som grussko. De fleste modellene vi her omtaler vil også fungere ypperlig på tørre og harde gressbaner.

Adidas adiNova AG
Dette er en utmerket fotballsko med klassisk utseende som i utgangspunktet kun er beregnet for bruk på kunstgressbaner. Overdelen i Freekick lær gir både god komfort og utmerket ballfølelse, mens yttersålen er designet med tanke på best mulig grep på alle typer kunstgress. En støpt innersåle i god kvalitet gir fotballsko med lav vekt og god passform. Videre er denne modellen utstyrt med syntetisk for, noe som både er komfortabelt, samt sørger for god holdbarhet. Med en pris godt under tusenlappen får man mye sko for pengene. Alt i alt en ypperlig fotballsko for en hver posisjon på banen og dersom du er ute etter sko som kun skal benyttes på kunstgress er dette et trygt og godt valg.

Adidas Mundial Team TF
Dette er kunstgressversjonen av den legendariske Copa Mundial, noe som tilsier klassiske fotballsko med originalt Adidas utseende. Overdelen i 100 prosent kalveskinn gir god ballfølelse og god komfort, mens mellomsålen er designet for god stabilitet og økt slitestyrke. En forholdsvis myk yttersåle gir fotballsko som føles svært behagelige. For å opprettholde god stabilitet er denne modellen utstyr med PU mellomsåle, noe som også sørger for god slitestyrke. Mange små knotter gir godt grep både på kunstgress og grus, men på vinterstid vil litt snø kunne skape problemer med festet. Til en pris rundt tusenlappen får man gode fotballsko som kan benyttes på de fleste harde underlag. Alt i alt en utmerket allround sko for deg som ønsker klassiske fotballsko med lang levetid.

Nike 5 Bomba Finale AG
Dette er fotballsko som egner seg spesielt godt for spill på mindre flater med kunstgress. Overdelen med Kanga-Lite materiale gir sko med følsomhet og god komfort. Dette er et svært bra materiale med de samme egenskapene som skinn. Fordelen er at sko med Kanga-Lite er lettere, samt trekker til seg mindre vann. Mellomsålen sørger for god demping og også her har man gjort sitt ytterste for å redusere vekta. Knottene er laget med tanke på godt feste også under raske vendinger. Alt i alt er dette fotballsko som egner seg ypperlig for den tekniske spilleren. Til en pris under tusenlappen får man lette og følsomme sko som er laget for raske vendinger og høy intensitet. En teknisk fotballsko med flott utseende som først og fremst bør benyttes på kunstgress.

Nike Tiempo Mystic 3 TF
Dette er en rimelig og god allround fotballsko som leveres i en rekke fargevarianter. Overdel i mykt kalveskinn sørger for sko som føles behagelige og som vil passe til de aller fleste. Mange små knotter sørger for godt feste både på kunstgress og grusbaner, men på vinterstid er ikke dette det beste valget. Mellomsålen sørger for fotballsko med overraskende god demping. Stabiliteten er det heller ikke noe å utsette på. Til en pris godt under tusenlappen er dette et svært godt kjøp. Man får gode allround fotballsko som kan benyttes på de fleste harde underlag og som ikke på noen måte står tilbake for mer kostbare konkurrenter. Alt i alt er dette sko som er mer enn gode nok for de aller fleste. En spiller som profiterer på teknikk eller skuddstyrke vil imidlertid ha utbytte av å velge noe dyrere fotballsko som er designet med tanke på slike kvaliteter.

Puma Liga XL
Fotballsko fra Puma som fungerer bra på de aller fleste harde underlag. Overdelen i mykt skinn sørger for sko med god komfort og passform for de aller fleste. Ballfølelse og touch er også svært bra. Asymmetrisk snøring gir god trefflate på vristen. Mellomsålen er utstyrt med EVA demping. Et anerkjent dempesystem som gir behagelige fotballsko. Knottene er utformet for å tåle de fleste harde underlag og dette er sko som kan benyttes både på grus, kunstgress, samt på tørre og harde gressbaner. Med en prislapp under tusenlappen får man mye sko for pengene. Dette er fotballsko som anbefales for deg som ønsker en allround sko til bruk på hardt underlag. Pluss for stilig og klassisk utseende.

Flere artikler om sko
Fotballsko - Skruknotter
Fotballsko - Naturgress
Sko - Tips om vedlikehold av sko
Sko - Omtale av nye modeller 2012
Fotballsko - Innendørs
Joggesko - Om valg av sko
Fjellsko - Om valg av sko
Håndballsko - Om valg av sko
              


Forside SKO