Joggesko - Normal pronasjon

Joggesko tilbys i et vanvittig stort utvalg. Det er mulig å finne sko for en hver smak og i de fleste prisklasser. Passform bør sammen med bruksområde alltid være det viktigste når man kjøper nye joggesko. Det hjelper lite med høy kvalitet og fancy utseende dersom man ender opp med sko som ikke passer til føttene. I artikkelen Valg av joggesko vil du finne tips og informasjon om hvordan du velger sko som er riktige for dine føtter og din tiltenkte bruk. I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige modeller av joggesko for deg med normal pronasjon. Priser på sko kan variere mye fra butikk til butikk og vi anbefaler derfor å sammenligne priser før man kjøper nye sko.

Adidas Adistar Ride 3
Dette er joggesko som tåler mengdetrening. Overdelen uten sømmer gir god ventilasjon og bra komfort, mens den velkjente passformen til Adidas er ivaretatt også i denne modellen. Svært god og holdbar demping gjør dette til joggesko som egner seg spesielt godt for tyngre løpere. I yttersålen gir Continental gummi sko med bra grep også på våt asfalt. Til en pris på om lag 1500 kroner får du først og fremst joggesko med svært god demping, samt usedvanlig god holdbarhet. Alt i alt er dette først og fremst sko for litt tyngre løpere med normal pronasjon, samt løpere som fortrekker egenskaper som demping og slitestyrke.
 
Mizuno Wave Ultima 2
Dette er også joggesko som er laget med tanke på mengdetrening, noe blant annet en slitesterk yttersåle sørger for. Mellomsålen sørger for grei komfort og noe lavere vekt, mens overdelen i mesh gir sko med god ventilasjon. Først og fremst er dette joggesko som utmerker seg med god demping både i hæl og forfot og som derfor egner seg godt til mengdetrening på hardt underlag, samt for tyngre løpere. Til en pris i overkant av 1500 kroner får man det man betaler for, men heller ikke noe mer. Alt i alt er dette joggesko for deg som har normal pronasjon og som foretrekker demping foran andre egenskaper.

Nike LunarSwift
Her leverer Nike joggesko i kjent kvalitet. Det forholdsvis nye LunarLite konseptet gir en mellomsåle med lav vekt, men likevel god komfort. Overdelen er i mesh, noe som gir sko med god ventilasjon. Videre får man sko med overraskende god stabilitet og mer enn godkjent slitestyrke. Dette er først og fremst joggesko for løpere med normal pronasjon, men også for deg med lett over pronasjon vil denne modellen passe svært godt. Til en pris fra 1000 – 1500 kroner anser vi dette som et svært godt kjøp. Dette er joggesko som både kan benyttes til mengde trening, samt som lettvekts sko. Mer enn god støtte, god stabilitet, god demping, samt godkjent slitestyrke kan man ikke forlange av et par joggesko. Anbefales!

Asics Gel-Kinsei 3
Dette er toppmodellen fra Asics og dette er virkelig joggesko med mange tekniske finesser. Asics har her lagt vekt på å utforme sko som skal arbeide med fotens bevegelser, noe de i stor grad har fått til. En optimal avvikling av steget fører til redusert løpetrøtthet. Videre gir Heel Clutching system joggesko som er lettere i hælpartiet, samtidig som man får optimal stabilitet. Dette systemet gir også en svært komfortabel sko som passer godt til forskjellige føtter. Denne modellen har i tillegg god demping både i front og hæl, samt overdel med god ventilasjon og slitestyrke. Dersom du synes det er greit å bruke i overkant av 2000 kroner på et par joggesko, så er dette er ypperlig valg. Toppmodellen fra Asics tilpasser seg utrolig godt til de fleste føtter med normal pronasjon og mange vil få en ny og behagelig opplevelse med disse skoene. Alt i alt mye kvalitet og svært gode joggesko, noe man strengt tatt også bør forvente til en slik pris.

New Balance 1080
En helt grei sko for deg med normal pronasjon. Overdel i mesh gir god ventilasjon og grei komfort, mens Ndurance i hælen sørger for joggesko med god støtte. Videre gir mellomsålen med Stability Web god stabilitet, mens N- lock systemet gir sko med individuell og behagelig passform Til en pris på om lag 1500 kroner får du først og fremst joggesko med svært god demping som egner seg best til mengdetrening. Alt i alt er dette et greit valg dersom du fortrekker god demping, men det finnes både rimeligere og bedre joggesko.

Flere artikler om sko.

Joggesko med overpronasjon - Info om tursko
Info om fotballsko - Vedlikehold av sko
Forside Sko