Viktig når du skal kjøpe Håndballsko

Å velge riktige håndballsko er svært viktig. Dårligere prestasjoner vil ofte bli følgene av å benytte feil sko. Man vil også være mye mer utsatt for skader. Å velge riktige håndballsko er heldigvis ikke vanskelig, det krever bare at du bruker litt tid og samtidig har de grunnleggende kunnskapene. Her kan du enkelt og gratis sammenligne priser på håndballsko. Her kan du kjøpe håndballsko på nett. Fri frakt og fri retur/bytterett er da en del av servicen.    

Håndballsko som passer
Håndballsko kan også benyttes til mange andre innendørs aktiviteter, noe som er en fordel for alle som driver variert trening. Når man skal kjøpe sko vil alltid passformen være svært viktig. Som vi har nevnt i andre artikler, det hjelper lite med dyre sko av god kvalitet dersom de ikke passer til din fot. Riktig passform betyr altså at man velger sko som passer til ens egen fot. Hva naboen eller en stjernespiller bruker er uten betydning. Vi har alle forskjellige føtter og du må velge sko som passer til dine bein. En god håndballsko skal presse jevnt mot hele foten, uten at det føles ubehagelig stramt. Foten din skal ha god kontakt med sålen. Husk at det kan være forholdsvis stor forskjell på føttene dine. Prøv derfor alltid aktuelle håndballsko på begge føttene før du bestemmer deg. Husk å benytte en type sokker som du til vanlig vil benytte i disse skoene. 

Kvaliteter ved håndballsko
Gode håndballsko skal hjelpe deg til å få ut potensialet ditt samtidig som slike sko på best mulig måte skal hjelpe deg å unngå skader. Sålen på en håndballsko er derfor svært viktig. Gummi i litt forskjellige varianter og blandinger (vanlig gummi, rågummi) gir slike sko nødvendige “anti-skli” egenskaper. Håndball innebærer som kjent mange brå bevegelser med beina, noe som medfører et behov for sko som ikke sklir på underlaget.

Minst like viktig er det å velge håndballsko som gir deg god støtte og stabilitet. Brå bevegelser kan for føre til overtråkk og lignende skader, spesielt dersom man benytter dårlige sko. En håndballsko som gir god stabilitet er således å foretrekke. En slik sko vil ikke bare forebygge skader, den vil også gi den støtten og tryggheten som er nødvendig for å kunne spille opp mot sitt beste.

Demping er også en viktig egenskap for håndballsko. Tenk på hvor mange støt leddene i beina må absorbere (ta i mot) i løpet av en kamp eller trening. En håndballsko med god demping vil ta en god del av belastningen vekk fra leddene, noe som er svært viktig blant annet for å unngå skader.

Hvor mye man skal vektlegge de forskjellige egenskapene og kvalitetene ved en håndballsko er et personlig valg som bør tas ut i fra egne forutsetninger. For en tung og/eller skadeutsatt spiller vil demping og stabilitet være svært viktige kvaliteter ved slike sko. For en rask og teknisk spiller vil ofte håndballsko som er lette og sklisikre være ønskelig.

Uansett hvilke egenskaper du prioriterer bør du velge håndballsko som puster godt. Svette og fuktige sko er ikke bare ubehagelig. Man vil være mye mer utsatt for blemmer og rett og slett oppleve å få vonde føtter dersom skoene hele tiden er fuktige. Velg håndballsko som passer til din kropp og din spillestil. Ikke vær for opphengt i merker og fancy design på skoene. Håndballsko som passer til din fot vil alltid være det beste valget.

Flere artikler om sko for den aktive
Joggesko - Nyttig før du kjøper sko
Fjellsko - Nyttig før du kjøper sko
Sko - Omtaler av sko 2012
Tursko - Nyttig før du kjøper sko
Fotballsko - Nyttig før du kjøper sko
Sykkelsko - For effektivt tråkk
Kjøpe Sko på nett