Fjellsko i forskjellige prisklasser

Gode sko er en forutsetning for en vellykket fjelltur. Utviklingen av fjellsko har vært stor og i dag finnes det svært mange gode alternativer å velge mellom. Forskjellige fjellsko har forskjellige egenskaper og før man starter jakten på nye sko bør man tenke gjennom hvilken bruk, samt hvilke egenskaper man foretrekker. Stabilitet, høyde, stivhet og vekt er egenskaper som vil påvirke en fjellsko. Man bør også tenke gjennom om man foretrekker glatt skinn, semsket skinn eller tekstil på overdelen av en sko. I artikkelen velg riktige fjellsko finner du tips og informasjon om hva som er viktig når slike sko skal kjøpes. Her får du en oversikt over anerkjente fjellsko i litt forskjellige prisklasser.

Kjøpe sko på nett
Her finner du et meget stort og rimelig utvalg av Fjellsko, tursko og Hikingsko. Fri frakt, retur og bytterett. Kjente merkevarer.ASOLO Powermatic 400 GV GTX fjellsko
Er en forholdsvis lett fjellsko som egner seg til variert bruk i fjellet. Dette er en forholdsvis høy fjellsko som gir god støtte. Overdelen er i semsket lær/Cordura, noe som gir sko med gode pusteegenskaper. Sålen er forholdsvis kraftig og stiv, da med tanke på at dette er en lett fjellsko. Gore-Tex membran sørger for å holde vannet ute.

Passform er det vanskelig å uttale seg om på generelt grunnlag. Som kjent har vi alle forskjellige føtter. Dette er en sko som med sin forholdsvis brede lest som har vist seg å passe til mange føtter. Videre er dette fjellsko som egner seg godt til de fleste forhold, men dersom du er ute etter sko til svært røffe forhold bør stivere og mer solide fjellsko velges. Prisen for et par ligger i overkant av 2000 kroner.

Her kan du gratis sammenligne priser på Fjellsko.

Alfa Fjellsko
Alfa er en tradisjonsrik produsent av sko som blant annet har blitt benyttet under ekspedisjoner både til Sydpolen og Nordpolen. Alfa leverer fjellsko av svært god kvalitet, noe som gjør dem egnet til bruk under svært tøffe forhold. Norske forhold og bruk står i fokus for utvikling og produksjon av Alfa fjellsko.

Alfa Walk King Grip+ Herre/Dame er en klassisk og meget populær fjellsko i skinn som svært mange Nordmenn velger til fjellturen. Selve skoen er laget med færrest mulig sømmer og den har en passform som svært mange finner behagelig. Justeringsmuligheter for høy vrist gjør at dette er sko mange vil kunne benytte. Sålen gir god stabilitet og godt grep mot underlaget. Kort fortalt er dette en anerkjent fjellsko som egner seg godt til Norske forhold. Dersom du er ute etter en allround fjellsko som også skal benyttes til søndagsturer på turstien hjemme, så er ikke dette en sko vi vil anbefale. For deg som er ute etter en allround fjellsko som også skal tåle litt tøffe forhold er imidlertid dette en sko som egner seg ypperlig. Prisen ligger like i underkant av 2000 kroner. 

HAGLÖFS Grym HI GTX fjellsko
Dette er en fjellsko med høyt skaft som også er populær som jaktstøvel. En høy sko betyr god beskyttelse mot vegetasjon, fuktighet og stein/terreng. Sålen er forholdsvis stive og inntrykket man sitter igjen med er en fjellsko som gir svært god stabilitet og støtte for hele foten. Gore-Tex membran sørger for tørre føtter, mens Vibram såle sørger for svært godt grep. Overdelen er i SuperFabric™, et svært lett stoff som både tørker raskt og har god slitestyrke.

Her får man en fjellsko med god passform. Hel og ankelpartier er foret for best mulig tilpassing, noe som gir et godt grep for hælen. En formbar SOLE innlegg-såle gir muligheter for perfekt tilpassing til foten. Til tross for høyden som gir god støtte, er dette forholdsvis sko. Kort fortalt er dette en svært god fjellsko (jaktstøvel) som vil takle de fleste forhold, noe som gjenspeiles i prisen på om lag 3000 kroner. Oslo Sportslager er den eneste forhandleren vi kjenner til. 

Crispi Skarven ABSS GTX fjellsko
Dette er en klassisk fjellsko i skinn som til tross for forholdsvis lett vekt er designet for å takle tøffe forhold. Gore-Tex membran gir beskyttelse mot vann og samtidig gode pusteegenskaper. A.B.S.S. er et spesielt polstringsmateriale som gir optimal støtte til foten. Snøringen skjer i kroker m/stopp-krok, noe som sikrer uavhengig snøring av ankelparti og fotblad.

Skarven fjellsko leveres med et sålesystem av svært god kvalitet. En lett mellomsåle gir god demping og isolasjon, mens yttersålen er forholdsvis vridningsstabil og samtidig gir godt grep mot underlaget. Innlegg-sålen i Air Mesh har aktive karboner, noe som gir fjellsko uten lukt og som tørker raskt.

Dette er sko som de aller fleste med normal kroppsbygning vil finne svært komfortabel. Blant annet har magasinet Villmarksliv gitt denne terningkast 6. Kort forklart er dette en allround fjellsko av svært god kvalitet som absolutt anbefales. Dersom man er ute etter sko som hovedsakelig skal benyttes under tøffe forhold og/eller med tung oppakning bør man imidlertid velge fjellsko som er kraftigere og mer solide. Prisen for Skarven fjellsko er i overkant av 2500 kroner.

Noen rimeligere alternativer
Norrøna Vale er en lett fjellsko i semsket lær og slitesterk tekstil. Foret skal være vanntett og tå/helparti er utstyrt med slitesterk gummi. Sålen har dempende effekt, samt et grovt mønster som gir sko med forholdsvis godt grep. Når man kjøper fjellsko får man vanligvis det man betaler for og prisen tilsier at dette ikke er sko av ypperste kvalitet. Dersom du er ute etter en forholdvis stabil fjellsko til bruk i lettere terreng gir imidlertid Norrøna Vale god valuta for pengene. Prisen ligger på om lag 800 kroner.

Raichle Mountain Escape GTX fjellsko
Dette er en lett fjellsko med lær/skinn av god kvalitet. Gore-Tex membran skal sikre tørre sko, mens Vibram såle betyr sko med godt grep mot underlaget. Sett i forhold til prisen er dette en sko med overraskende god støtte og stabilitet. En myk såle gjør at dette først og fremst er en fjellsko som egner seg til dagsmarsjer, samt i terreng som ikke er for tøft. For turer på stier og i lavtliggende fjellterreng vil dette være et ypperlig valg. Til rundt 1000 kroner anser vi dette som et godt kjøp og man vil få mye sko for pengene.

Artikler med tips til valg av sko.
Fjellsko - Tursko - Fotballsko - Vintersko
Joggesko - sko-omtaler