Walking Sko

Det kan være vanskelig å velge riktige sko. Såkalte walking sko har kvaliteter og egenskaper som plasserer dem mellom joggesko og tursko. I forhold til tursko er dette sko som egner seg bedre på asfalt og hardt underlag og som på mange måter har de samme egenskapene som tradisjonelle joggesko. Forskjellen er at walking sko designet med tanke på gåing. Dette er med andre ord sko for deg som først og fremst går mye på asfalt og annet hardt underlag. Slike sko egner seg naturlig nok også godt til hverdagsbruk og kan gjerne få betegnelsen allround sko. I menyen finner du tips om hvordan du velger riktige tur eller joggesko, tips som i stor grad også gjelder for walking sko. Gode sko koster fort en del penger. Her kan du enkelt sammenligne priser på sko og andre varer. Tjenesten er gratis. Her finner du online skobutikker med godt utvalg innen walking sko.

Asics Gel-Odyssey
Dette er populære sko som vil passe de aller fleste. Overdel i nubuckskinn er noe mange setter pris på. Dette ser ut som semsket skinn, men det har de samme egenskapene som glatt skinn og tåler dermed vann. PHF (personal heel fit) skal gi sko med individuelt og godt helgrep, mens mellomsålen skal gi sko med god og varig støtdemping. Gel er lagt inn i hæl og forfot. For en pris på drøye tusenlappen får du komfortable walking sko med god demping. Alt i alt er dette svært gode sko som også egner seg ypperlig til hverdagsbruk.

Adidas Marathon TR 10
Allround sko med klassisk Adidas design. I utgangspunktet er dette joggesko designet for løping i terreng, men de fungerer også utmerket som walking sko på hardere underlag og til daglig bruk. Overdelen er laget med tanke på best mulig ventilasjon, mens adiWear yttersåle gir sko med svært god holdbarhet. To forskjellige systemer sørger for optimal demping både i forfot og hæl. Videre gir Torsion systemet en mellomsåle som sørger for sko med usedvanlig god komfort. For drøye tusenlappen får du her mye sko for pengene. Dersom du ønsker sko som både egner seg til løping, gåing, samt til hverdagsbruk er dette et ypperlig valg. Vær imidlertid oppmerksom på at dette ikke er sko som egner seg godt under våte forhold.

Saucony Excursion TR
En meget populær og forholdsvis rimelig sko som anbefales. Overdelen er laget i slitesterkt syntetisk materiale, mens IMEVA mellomsåle gir god komfort. Yttersåle med et bra designet knottemønster sørger for godt grep på de fleste underlag. Støtdemping i hælen fungerer utmerket under gåing og lett løping. Prisen varierer en god del, men ligger stort sett under tusenlappen. Alt i alt er dette sko som egner seg best som walking sko, men som uten problem kan benyttes til lettere løping. Anbefales til deg som først og fremst går mye og som ønsker en sko til alle typer underlag.

Nike Free 7.0 
Her tilbyr Nike sko som er litt utradisjonelle. Inspirert av barfotløping er dette sko som skal gi muskler og sener god trening. Overdelen er laget med tanke på gode pusteegenskaper, mens asymmetrisk snøring skal øke komforten. Det siste punktet er etter vår mening en smakssak og selv foretrekker vi sko med tradisjonell snøring. Mellom og yttersåle i Phylite gir forholdsvis lette sko med god demping. Legg merke til at dette er sko med svært god fleksibilitet. Prisen ligger fra 1000 til 1500 kroner for disse skoene som egner seg godt også til hverdagsbruk og gåing.

New Balance 859
En utmerket walking sko som også egner seg godt til hverdagsbruk. Overdelen i syntetisk materiale er vannavisende, mens N- lock systemet gir sko med individuell og behagelig passform. TS2 innlegg på innsiden av hælen gir svært god støtte også til fotbuen. Legg merke til at mellomsålens profil først og fremst er tilpasset fotens bevegelser under gåing. Videre er dette sko med god vridningsstabilitet. Til en pris rundt tusenlappen er dette virkelig et godt kjøp. Til tross for forholdsvis lett vekt får man sko med god demping og svært god slitestyrke. Alt i alt er dette walking sko som anbefales for deg som går mye.

Asics Gel Arata GTX
Her har vi sko med kvalitet tvers gjennom. Overdel i Nubuckskinn sørger for flott utseende og komfort, mens Gore-Tex membran sørger for tørre sko. En fulldempet mellomsåle, samt forholdsvis grovt mønster på yttersålen gir godt grep og svært behagelige walking sko. Mellomsålen er av svært god kvalitet og sørger også for usedvanlig god stabilitet. Til en pris rundt 1500 kroner anser vi dette som et godt kjøp. Dette er walking sko som egner seg spesielt for deg som går mye på hardt underlag og som ønsker vanntette sko. Legg merke til at god stabilitet og støtte gjør dette til sko som egner seg godt også for den som overpronerer.


Nyttige artikler om sko for den aktive
Tips om barnesko - Tips om fjellsko
Nyttig om sko - Joggesko for overpronasjon
Sykkelsko - Tips og informasjon
Sko - Omtale av sko 2012
Løpesko - Tips om sko til vinterbrukForside SKO