Joggesko - Normal pronasjon

Joggesko tilbys i et vanvittig stort utvalg. Det er mulig å finne sko for en hver smak og i de fleste prisklasser. Passform bør sammen med bruksområde alltid være det viktigste når man kjøper nye joggesko. Det hjelper lite med høy kvalitet og fancy utseende dersom man ender opp med sko som ikke passer til føttene. I artikkelen Valg av joggesko vil du finne tips og informasjon om hvordan du velger sko som er riktige for dine føtter og din tiltenkte bruk. I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige modeller av joggesko for deg med normal pronasjon. Priser på sko kan variere mye fra butikk til butikk og vi anbefaler derfor å sammenligne priser før man kjøper nye sko.

Adidas Adistar Ride 3
Dette er joggesko som tåler mengdetrening. Overdelen uten sømmer gir god ventilasjon og bra komfort, mens den velkjente passformen til Adidas er ivaretatt også i denne modellen. Svært god og holdbar demping gjør dette til joggesko som egner seg spesielt godt for tyngre løpere. I yttersålen gir Continental gummi sko med bra grep også på våt asfalt. Til en pris på om lag 1500 kroner får du først og fremst joggesko med svært god demping, samt usedvanlig god holdbarhet. Alt i alt er dette først og fremst sko for litt tyngre løpere med normal pronasjon, samt løpere som fortrekker egenskaper som demping og slitestyrke.
 
Mizuno Wave Ultima 2
Dette er også joggesko som er laget med tanke på mengdetrening, noe blant annet en slitesterk yttersåle sørger for. Mellomsålen sørger for grei komfort og noe lavere vekt, mens overdelen i mesh gir sko med god ventilasjon. Først og fremst er dette joggesko som utmerker seg med god demping både i hæl og forfot og som derfor egner seg godt til mengdetrening på hardt underlag, samt for tyngre løpere. Til en pris i overkant av 1500 kroner får man det man betaler for, men heller ikke noe mer. Alt i alt er dette joggesko for deg som har normal pronasjon og som foretrekker demping foran andre egenskaper.

Nike LunarSwift
Her leverer Nike joggesko i kjent kvalitet. Det forholdsvis nye LunarLite konseptet gir en mellomsåle med lav vekt, men likevel god komfort. Overdelen er i mesh, noe som gir sko med god ventilasjon. Videre får man sko med overraskende god stabilitet og mer enn godkjent slitestyrke. Dette er først og fremst joggesko for løpere med normal pronasjon, men også for deg med lett over pronasjon vil denne modellen passe svært godt. Til en pris fra 1000 – 1500 kroner anser vi dette som et svært godt kjøp. Dette er joggesko som både kan benyttes til mengde trening, samt som lettvekts sko. Mer enn god støtte, god stabilitet, god demping, samt godkjent slitestyrke kan man ikke forlange av et par joggesko. Anbefales!

Asics Gel-Kinsei 3
Dette er toppmodellen fra Asics og dette er virkelig joggesko med mange tekniske finesser. Asics har her lagt vekt på å utforme sko som skal arbeide med fotens bevegelser, noe de i stor grad har fått til. En optimal avvikling av steget fører til redusert løpetrøtthet. Videre gir Heel Clutching system joggesko som er lettere i hælpartiet, samtidig som man får optimal stabilitet. Dette systemet gir også en svært komfortabel sko som passer godt til forskjellige føtter. Denne modellen har i tillegg god demping både i front og hæl, samt overdel med god ventilasjon og slitestyrke. Dersom du synes det er greit å bruke i overkant av 2000 kroner på et par joggesko, så er dette er ypperlig valg. Toppmodellen fra Asics tilpasser seg utrolig godt til de fleste føtter med normal pronasjon og mange vil få en ny og behagelig opplevelse med disse skoene. Alt i alt mye kvalitet og svært gode joggesko, noe man strengt tatt også bør forvente til en slik pris.

New Balance 1080
En helt grei sko for deg med normal pronasjon. Overdel i mesh gir god ventilasjon og grei komfort, mens Ndurance i hælen sørger for joggesko med god støtte. Videre gir mellomsålen med Stability Web god stabilitet, mens N- lock systemet gir sko med individuell og behagelig passform Til en pris på om lag 1500 kroner får du først og fremst joggesko med svært god demping som egner seg best til mengdetrening. Alt i alt er dette et greit valg dersom du fortrekker god demping, men det finnes både rimeligere og bedre joggesko.

Flere artikler om sko.

Joggesko med overpronasjon - Info om tursko
Info om fotballsko - Vedlikehold av sko




Forside Sko

Fotballsko med skruknotter

Det kan være vanskelig å velge riktige fotballsko. Dersom man tar utgangspunkt i egne føtter, samt i underlaget man skal spille på vil man imidlertid være et godt stykke på vei. Hvilke egenskaper man foretrekker bør også være avgjørende for valg av sko. Svært forskjellige underlag gjør det umulig å finne en allround fotballsko, selv om noen sko kan benyttes på flere underlag. I denne artikkelen ser vi nærmere få fotballsko med skruknotter. Sko med faste knotter kan du lese om i artikkelen fotballsko for gressbaner, mens du i artikkelen valg av fotballsko finner utfyllende informasjon om hvordan du velger riktige sko (linker nederst i artikkelen). Her kan du enkelt og gratis sammenligne priser på sko. det kan være mye penger å spare. Her finner du rimelige fotballsko.

Nike Tiempo Legend III
En klassisk fotballsko fra Nike som er et utmerket valg uansett hvor på banen du spiller. Mykt kenguruskinn gir både god passform, samt en svært god ballfølelse. Det myke skinnet former seg til de fleste føtter og sørger for god komfort. Demping i sålen sørger for ytterligere komfort, mens forsterker hælkappe sørger for beskyttelse og fotballsko med god holdbarhet. SG knotter gir sko med god stabilitet og godt grep på myke og bløte gressbaner. Alt i alt er dette fotballsko som vil egne seg for de aller fleste. Dersom du skal investere i sko med skruknotter er denne modellen fra Nike absolutt et bra valg. For en pris på 1200 – 1500 kroner får du en klassisk og komfortabel fotballsko med god følsomhet.

Nike Mercurial Vapor 6
Dette er foreløpig den nyeste utgaven i denne serien og dette er virkelig fotballsko av høy kvalitet. Overdelen i Teijin-skinn sørger for sko med god passform og komfort, mens en forsterker hælkappe sørger for beskyttelse. Nike sin Flywire teknologi gir fotballsko som både er lette, samt har god fleksibilitet. Yttersålen er laget av glassfiber og således svært solid. SG-knotter gir sko med godt grep på våte og myke gressbaner. For å spare vekt er det faktisk laget hull i knottene, noe som er et godt eksempel på hvor gjennomførte sko vi her snakker om. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Prisen varierer en god del og alt etter hvor du handler kan du ende opp på begge sider av 2000 kroners grensen. Denne modellen fra Nike er et godt valg for deg som ønsker moderne, fancy og tekniske fotballsko.

Adidas World Cup
Her har vi fotballsko som virkelig står for tradisjon og kvalitet. Sko som har blitt benyttet av toppspillere i årevis, tilsier at vi snakker om svært høy kvalitet. Den klassiske overdelen i svært mykt kenguru skinn gjør dette til en fotballsko som sitter utrolig godt på foten. En slik overdel gir også svært god ballfølelse. Videre er denne modellen foret med nylon for lenger levetid. Ekstra støtte til fotbuen gir ytterligere komfort, mens SG-knotter sørger for sko med optimalt feste. Legg merke til at vi har snakker om fotballsko som presterer aller beste på svært mykt underlag. Alt i alt er dette en virkelig klassiker som fremdeles kan konkurrere med mer avanserte modeller. Til en pris like i overkant av tusenlappen får man fotballsko som egner seg til en hver posisjon på banen og som virkelig gir mye igjen for pengene.

Adidas F50 adizero 
En av svært mange gode fotballsko i denne serien fra Adidas. Overdelen i et nyutviklet syntetisk materiale gir redusert vekt, samt en fantastisk god ballfølelse. Asymmetrisk snøring gir større trefflate på vristen, mens yttersåle med SprintFrame sørger for ytterligere vektreduksjon og god stabilitet. Videre kan det nevnes at det medfølger to par innersåler. En som gir fotballsko med komfort, samt en som gir enda lettere fotballsko. Dette er moderne og tekniske sko med flott design. Til en pris i overkant av 2000 kroner får du sko som lar deg prestere optimalt også under vanskelige forhold. Dette er først og fremst fotballsko for den tekniske og hurtige spilleren som gjerne betaler for det lille ekstra.

Puma V 1.08 SG
En fotballsko fra Puma som konkurrerer med de aller beste modellene. Overdelen er laget i et svært mykt og svært lett tekstilmateriale, noe som gir lette sko og god ballfølelse. Overdelen er i tillegg forsterket med microfiber, noe som gir god holdbarhet. Puma AptoLast sørger for svært god passform og utmerket komfort, mens asymmetris snøring gir fotballsko med større treffpunkt på vristen. Videre har skoen såle av karbon, noe som presser vekten ytterligere ned. SG-knotter av god kvalitet sørger for godt grep på mykt og bløtt underlag. Med en pris på om lag 1500 kroner er dette et godt kjøp for alle som ønsker en teknisk og lett fotballsko med usedvanlig flott design. Dette er først og fremst sko for spillere som profiterer på teknikk og hurtighet og som er villige til å betale noen ekstra kroner for best mulig fotballsko.

Fotballsko for gressbaner
Fotballsko til kunstgress og grus
Fotballsko innendørs
Valg av fotballsko
Sko - Om bruk og vedlikehold
Sko modeller

Walking Sko

Det kan være vanskelig å velge riktige sko. Såkalte walking sko har kvaliteter og egenskaper som plasserer dem mellom joggesko og tursko. I forhold til tursko er dette sko som egner seg bedre på asfalt og hardt underlag og som på mange måter har de samme egenskapene som tradisjonelle joggesko. Forskjellen er at walking sko designet med tanke på gåing. Dette er med andre ord sko for deg som først og fremst går mye på asfalt og annet hardt underlag. Slike sko egner seg naturlig nok også godt til hverdagsbruk og kan gjerne få betegnelsen allround sko. I menyen finner du tips om hvordan du velger riktige tur eller joggesko, tips som i stor grad også gjelder for walking sko. Gode sko koster fort en del penger. Her kan du enkelt sammenligne priser på sko og andre varer. Tjenesten er gratis. Her finner du online skobutikker med godt utvalg innen walking sko.

Asics Gel-Odyssey
Dette er populære sko som vil passe de aller fleste. Overdel i nubuckskinn er noe mange setter pris på. Dette ser ut som semsket skinn, men det har de samme egenskapene som glatt skinn og tåler dermed vann. PHF (personal heel fit) skal gi sko med individuelt og godt helgrep, mens mellomsålen skal gi sko med god og varig støtdemping. Gel er lagt inn i hæl og forfot. For en pris på drøye tusenlappen får du komfortable walking sko med god demping. Alt i alt er dette svært gode sko som også egner seg ypperlig til hverdagsbruk.

Adidas Marathon TR 10
Allround sko med klassisk Adidas design. I utgangspunktet er dette joggesko designet for løping i terreng, men de fungerer også utmerket som walking sko på hardere underlag og til daglig bruk. Overdelen er laget med tanke på best mulig ventilasjon, mens adiWear yttersåle gir sko med svært god holdbarhet. To forskjellige systemer sørger for optimal demping både i forfot og hæl. Videre gir Torsion systemet en mellomsåle som sørger for sko med usedvanlig god komfort. For drøye tusenlappen får du her mye sko for pengene. Dersom du ønsker sko som både egner seg til løping, gåing, samt til hverdagsbruk er dette et ypperlig valg. Vær imidlertid oppmerksom på at dette ikke er sko som egner seg godt under våte forhold.

Saucony Excursion TR
En meget populær og forholdsvis rimelig sko som anbefales. Overdelen er laget i slitesterkt syntetisk materiale, mens IMEVA mellomsåle gir god komfort. Yttersåle med et bra designet knottemønster sørger for godt grep på de fleste underlag. Støtdemping i hælen fungerer utmerket under gåing og lett løping. Prisen varierer en god del, men ligger stort sett under tusenlappen. Alt i alt er dette sko som egner seg best som walking sko, men som uten problem kan benyttes til lettere løping. Anbefales til deg som først og fremst går mye og som ønsker en sko til alle typer underlag.

Nike Free 7.0 
Her tilbyr Nike sko som er litt utradisjonelle. Inspirert av barfotløping er dette sko som skal gi muskler og sener god trening. Overdelen er laget med tanke på gode pusteegenskaper, mens asymmetrisk snøring skal øke komforten. Det siste punktet er etter vår mening en smakssak og selv foretrekker vi sko med tradisjonell snøring. Mellom og yttersåle i Phylite gir forholdsvis lette sko med god demping. Legg merke til at dette er sko med svært god fleksibilitet. Prisen ligger fra 1000 til 1500 kroner for disse skoene som egner seg godt også til hverdagsbruk og gåing.

New Balance 859
En utmerket walking sko som også egner seg godt til hverdagsbruk. Overdelen i syntetisk materiale er vannavisende, mens N- lock systemet gir sko med individuell og behagelig passform. TS2 innlegg på innsiden av hælen gir svært god støtte også til fotbuen. Legg merke til at mellomsålens profil først og fremst er tilpasset fotens bevegelser under gåing. Videre er dette sko med god vridningsstabilitet. Til en pris rundt tusenlappen er dette virkelig et godt kjøp. Til tross for forholdsvis lett vekt får man sko med god demping og svært god slitestyrke. Alt i alt er dette walking sko som anbefales for deg som går mye.

Asics Gel Arata GTX
Her har vi sko med kvalitet tvers gjennom. Overdel i Nubuckskinn sørger for flott utseende og komfort, mens Gore-Tex membran sørger for tørre sko. En fulldempet mellomsåle, samt forholdsvis grovt mønster på yttersålen gir godt grep og svært behagelige walking sko. Mellomsålen er av svært god kvalitet og sørger også for usedvanlig god stabilitet. Til en pris rundt 1500 kroner anser vi dette som et godt kjøp. Dette er walking sko som egner seg spesielt for deg som går mye på hardt underlag og som ønsker vanntette sko. Legg merke til at god stabilitet og støtte gjør dette til sko som egner seg godt også for den som overpronerer.


Nyttige artikler om sko for den aktive
Tips om barnesko - Tips om fjellsko
Nyttig om sko - Joggesko for overpronasjon
Sykkelsko - Tips og informasjon
Sko - Omtale av sko 2012
Løpesko - Tips om sko til vinterbruk



Forside SKO

Joggesko for deg med overpronasjon

Utvalget av joggesko er stort og det kan være krevende å finne riktige sko. I denne artikkelen ser vi nærmere på joggesko som passer for deg med overpronasjon. Riktig passform, demping, stabilitet og bruksområder er blant de faktorene man bør ha i bakhodet når man skal kjøpe joggesko. I artikkelen velg riktige joggesko vil du finne utfyllende informasjon om hvordan du finner riktige sko til dine føtter og din tiltenkte bruk. Gode joggesko kan fort koste en del penger og prisene varierer mye. Her kan du sammenligne priser på forskjellige sko og modeller. I menyen finner du artikler med omtaler av forskjellige typer sko, samt tips om vedlikehold og rengjøring av sko.

Adidas Adistar Salvation
Joggesko fra Adidas som virkelig lever opp til forventningene. Overdelen gir sko med god ventilasjon, mens mellomsålen gir meget god stabilitet. Videre er dette joggesko med to systemer for demping, noe som fungerer utmerket og gir svært god demping også for tyngre løpere. Yttersålen har velkjente Adiwear i hælen, samt ekspandert gummi i fronten. Resultatet er slitesterke sko med fleksibel stegavvikling. Til en pris i underkant av 1500 kroner må dette sies å være et godt kjøp. Alt i alt er dette joggesko for deg som overpronerer og som ønsker sko som tåler mengdetrening. Både støtdemping, stabilitet, komfort og slitestyrke er vel ivaretatt i denne modellen, som i tillegg er svært godt tilpasset forskjellene på menn og kvinner. Rett og slett meget bra joggesko som anbefales.

Asics Gel-2150 GTX 
Dette er populære joggesko fra Asics som egner seg ypperlig til bruk på asfalt. Overdel i mesh og syntetisk lær, gir sammen med Gore-Tex membran sko som holder føttene tørre også i surt vær. God støtdemping som følge av Gel i hæl og forfot gjør sammen med slitesterk yttersåle, sitt til at dette er joggesko som egner seg til mengdetrening. Solyte mellomsåle betyr kvalitet og med DuoMax får man ekstra god stabilitet også med overpronasjon. Prisen på 1500 kroner er helt grei for sko med mange gode kvaliteter. Alt i alt er dette joggesko for deg med lett til moderat overpronasjon. Til bruk i surt vær på høst og vinter er dette slitesterke joggesko som anbefales.

Mizuno Wave Nirvana 7
Hovedsakelig er dette joggesko som egner seg for menn. Det skyldes at dette først og fremst er sko som anbefales til tyngre løpere med overpronasjon. Legg merke til at denne modellen har forholdsvis bred lest. Overdelen gir slitesterke sko med gode pusteegenskaper, mens yttersålen i karbongummi gir svært god slitestyrke. Videre gir den solide Wave konstruksjonen solide joggesko som egner seg til mengdetrening. VS-1 demping fungerer utmerket, spesielt for tyngre løpere. Legg merke til at prisene på denne modellen kan variere mye fra forhandler til forhandler. Til en pris i overkant av 1500 kroner er dette et greit kjøp for løpere i tyngre vektklasser som ønske sko med god demping og holdbarhet.

New Balance 1226
Dette er komfortable joggesko med svært god svettetransport, noe overdel i Lightning dry sørger for. Mellomsålen gir sko med god og holdbar demping i en modell som også gir god støtte. Yttersålen har god holdbarhet og forsterker inntrykket av at dette er joggesko med bra slitestyrke. Prisen i overkant av 1500 kroner anser vi som noe drøy, men dette er for all del joggesko av god kvalitet. Først og fremst et alternativ for tyngre løpere med overpronasjon. Alt i alt er dette joggesko for mengdetrening som verken utpeker seg i negativ eller positiv retning.

Nike Zoom Air Structure Triax 14
Dette er joggesko som er svært godt tilpasset forskjellen dame og herre føtter. Phylon mellomsåle med to forskjellige typer hardhet gir meget god stabilitet og sammen med Zoom air i front og hæl gir det sko med utmerket demping. FlyWire i overdelen betyr kvalitet, lettere sko, samt god støtte. Yttersålen er solid og gir joggesko med god holdbarhet. En pris på om lag 1500 kroner gjør dette til et godt kjøp. Her leverer Nike joggesko som på en ypperlig måte kombinerer stabilitet og støtdemping. Denne modellen egner seg for de fleste løpere med overpronasjon. Dette er joggesko med overraskende lav vekt, sett i forhold til kvalitetene. Kan benyttes både til mengdetrening og raskere løping. Alt i alt er dette sko som virkelig anbefales.




Fotballsko til Naturgress

Når nye fotballsko skal kjøpes gjelder det å holde tunga rett i munnen. Et enormt utvalg kan gjøre valget vanskelig, men naturligvis er det store utvalget først og fremst en fordel for oss kunder. Det gjør det mulig å finne gode fotballsko som passer til akkurat din fot og til din bruk. En god allround fotballsko som kan benyttes på alle underlag er det dessverre umulig å oppdrive, men det finnes sko som kan benyttes på flere underlag. I denne artikkelen skal vi se nærmere på fotballsko med faste knotter som først og fremst er beregnet til bruk på naturgress. I artikkelen kjøpe fotballsko, finner du tips og informasjon om hvordan du finner sko som er riktige for deg. Vi anbefaler alle å sammenligne priser før man kjøper nye fotballsko, det er store variasjoner og mye penger å spare. Her finner du rimelige fotballsko.

Adidas F50 adizero
Dette er en kostbar men likevel svært populær fotballsko som flere av verden beste fotballspillere benytter. Det kommer stadig nye modeller på markedet, men alle skoene i denne serien har de samme egenskapene. Ekstremt lav vekt, god stabilitet, samt en fantastisk touch gjør dette til noen av verdens beste fotballsko. Faktisk er dette sko som kun veier fra og 160 gram og nedover!

FG-knottene er plassert i et triangulært system som skaper økt akselerasjon og som samtidig sørger for nødvendig stabilitet. Vær oppmerksom på at dette er fotballsko som kun er laget for bruk på naturgress. Videre sørger asymmetrisk snøring for en bred og god trefflate, mens supelight innersåle er med på å redusere vekten. Det er på mange måter overdelen som gjør dette til fantastiske fotballsko. Utrolig lett mikrofiber sørger for lav vekt, men først og fremst for en utrolig god ballfølelse. Alt i alt er dette usedvanlig gode fotballsko som anbefales for den tekniske og hurtige fotballspilleren. Vær imidlertid oppmerksom på prisen som varierer fra rundt 2000 til nærmere 4000 kroner. Det er stor prisforskjell på de forskjellige modellene og for de fleste er det unødvendig å betale tusen kroner ekstra for å få en fotballsko med en redusert vekt på 20 gram. Vår anbefaling er å velge de rimeligste modellene. De er mer enn gode nok til 99.99 prosent av verdens fotballspillere.

Adidas Copa Mundial
En virkelig klassikker som har vært en av verdens mest populære fotballsko i nærmere 30 år. Det klassiske utseende forteller om fotballsko uten dagens mer eller mindre nødvendige teknologi og fancy egenskaper. Dette er rett og slett ekte fotballsko som fremdeles holder svært høy kvalitet. Passformen er muligens det største fortrinnet til Copa Mundial. Overdelen er nemlig laget i 100 prosent kenguruskinn, noe som gir svært god komfort og fotballsko som former seg til foten.

12 svært slitesterke knotter sørger for sko med lang levetid og god stabilitet. Alt i alt er dette ypperlige allround fotballsko. Uansett hvilken posisjon man spiller i vil Copa Mundial være et bra valg og for rundt tusenlappen får man fotballsko med utrolig bra holdbarhet. Dette er definitivt sko som anbefales for alle. Kort fortalt får man klassiske fotballsko med god kvalitet og holdbarhet til en svært fornuftig pris.

Adidas Predator Powerswerve
Adidas Predator er en av verdens mest populære fotballsko og det finnes en rekke modeller å velge blant. Modellen Adidas Predator Powerswerve er svært gode fotballsko som både kan benyttes på naturgress, samt på nyere kunstgressbaner. Dette er sko med den populære Predator konstruksjonen og overdel i kenguru skinn. Det sørger for god kontroll, samt ypperlig komfort. Powerpulse teknologien er det store fortrinnet til denne modellen. Den sørger fotballsko som gir ekstra god kontroll og kraft i skudd og pasninger. Videre gir asymmetrisk snøring større kontaktflate, mens en ekstern hælkappe sørger for god støtte. Traxion HG knotter sørger for fotballsko med svært godt grep. Alt i alt er dette fotballsko som gir deg mye for pengene. For deg som foretrekker egenskaper som kraft og skru i skudd/pasninger er dette fotballsko som virkelig anbefales. Prisen varierer en god del, men ligger stort sett fra 1000 – 1500 kroner.

Umbro Stealth II 
Dette er en fotballsko som gir en noe uvanlig men likevel svært ettertraktet kombinasjon av egenskaper, nemlig komfort og fart. Til tross for lav vekt er dette sko med god passform og overraskende god komfort. Overdelen er konstruert i tynt mikrofiber skinn, mens sålen er laget for å gi foten god støtte og stabilitet. Innersålen er også laget med tanke på komfort og støtte. Dette er med andre ord fotballsko som tar vare på føttene dine. Samtidig gir det tynne skinnet en svært god ballfølelse. Knottene i front er runde, mens det er benytter bladknotter bak. Dette gir sko som takler de fleste forhold og som gir godt fraspark. Videre er knottene forsterket for å tåle hard belastning og hardt underlag. HG knotter gir fotballsko som også kan benyttes på kunstgress, noe som betyr at man får mye sko for pengene. Alt i alt er dette fotballsko for deg som både spiller på natur og kunstgress og som gjerne betaler litt ekstra for komfort og ballfølelse. Prisen ligger i overkant av 1500 kroner, noe som vi anser som rimelig for svært gode sko.

Puma King Diego Finale 
Dette er en fotballsko laget som en hyllest til verdens beste fotballspiller, Diego Maradona. Det elegante og klassiske designet til Puma King fotballsko er ivaretatt, samtidig som Maradonas nummer 10 og signatur er tatt med. Selve skoen har en overdel i mykt kenguru skinn og sammen med en svært god passform er det noen av årsaken til at dette er en svært populær fotballsko. God demping og forsterket tupp er andre kvaliteter og sammen med en såle som er anatomisk utformet etter foten gir det rett og slett usedvanlig behagelige sko. FG knotter gir godt feste og godt stabilitet på gressbaner, men betyr samtidig at dette er fotballsko som kun egner seg på naturgress. For om lag 1500 kroner får man fotballsko med usedvanlig god komfort og passform. Uansett hvor på banen du spiller, så er dette et godt valg. Puma King er fotballsko som anbefales.

Nike CTR360 Maestri 2 Elite
Dette er først og fremst fotballsko for deg som ønsker topp kvalitet og som gjerne betaler for dette. Overdel i det tekniske/syntetiske materialet Kanga Lite gir de samme egenskapene som skinn, men dette stoffet absorberer mindre vann og er i tillegg svært lett. Asymmetrisk snøring gir sammen med Control Pads på vristen en fantastisk ballfølelse. Yttersåle i karbonmateriale sørger for lette og solide sko, mens 14 FG knotter sørger for fotballsko med godt grep og god stabilitet på gressbaner. Innersålen er laget av velkjente materialer av høy kvalitet og dempingen fungerer svært godt. Innsiden av hælen er utstyrt med en slitesterk pute som beskytter mot gnagsår og som sørger for ytterligere komfort. Nike tilbyr her en fotballsko som har det meste. God komfort, god ballfølelse, presisjon, samt god holdbarhet er noen av egenskapene til denne modellen. Kort forklart en utrolig god fotballsko, noe det for så vidt også bør være til en pris i overkant av 3000 kroner.


Tursko - Noen anbefalte modeller

Tursko har mange bruksområder og stadig flere velger å skaffe seg slike sko. Fleksibilitet og komfort er noen av egenskapene man får med gode tursko, noe som kan være et godt alternativ både til fjellsko og joggesko. Det finnes mange modeller og merker man kan velge fra, noe som kan gjøre valget vanskelig. Først og fremst bør du velge tursko som passer til din fot. Det er også viktig å kjøpe sko som egner seg til den tiltenkte bruken og som samtidig holder tilfredsstillende kvalitet. I artikkelen velg riktig tursko finner du nyttig tips og informasjon om hvordan du finner sko som er riktige for dine føtter og din bruk. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tursko i litt forskjellige prisklasser. Her kan du gratis sammenligne priser på Tursko. Her finner du skobutikker på nett.

Kjøpe sko på nett
Her finner du et meget stort og rimelig utvalg av Fjellsko, tursko og Hikingsko. Fri frakt, retur og bytterett. Kjente merkevarer.



Tursko til over tusenlappen

HAGLÖFS Vertigo GT GTX tursko
Dette er en tursko som takler de fleste utfordringer. En solid konstruksjon gir sammen med gummiforsterking (hel/skotupp) sko med forholdsvis lang levetid. Gore-Tex membran skal sørge for at føttene holdes tørre, mens en vridningsstiv såle gir god stabilitet. Legg merke til at dette er tursko med noe bred passform.

Vertigo GT GTX tursko leveres med en Sole innlegg-såle, en såle av høy kvalitet som tilpasser seg foten din. Mellomsålen gir god demping, mens yttersålen som nevnt er vridningsstiv og i tillegg gir svært godt grep. Kort forklart er dette sko av svært høy kvalitet som egner seg godt selv i forholdsvis tøft terreng. God komfort også på flate stier og grus gjør dette til en ypperlig allround sko. Oslo Turlager tilbyr Vertigo tursko til om lag 1500 kroner. Alt i alt en forholdsvis kostbar tursko som likevel gir full valuta for pengene og vel så det.


Salomon XA PRO 3D Ultra GTX
En fritids og tursko fra Salomon som gjennom flere år har vært en bestselger. Gore-Tex membran holder vannet unna, mens yttersålen i riflet gummi gir godt grep. Dette er en tursko som for de fleste vil kjennes svært behagelig, noe en innebygd luftpute sørger for. Videre er dette sko som egner seg best i litt lettere terreng som skogstier og lignende. Prisen på om lag 1500 kroner er forholdsvis høy, men så får man også sko av svært høy kvalitet. Dersom du ønsker tursko som også fungerer svært godt til løping i lettere terreng er dette et ypperlig valg.

Crispi Mylla Mid XCR
Mylla er en lett tursko i skinn/lær som gir svært god komfort. Gore-Tex membran holder føttene tørre, mens Vibram super grip gir en yttersåle med godt grep mot underlaget. Innersålen i air mesh sørger sammen med Eva bindsåle for at sko som er svært behagelige. Som de fleste tursko er heller ikke dette en modell som egner seg under de tøffeste forholdene, men for om lag 1500 kroner får man en god allround tursko. Dersom du er ute etter sko med god komfort vil dette være et svært godt valg. 

Viking Anaconda GTX
En tursko med overdel i tekstil, som med lav ankelhøyde gir stor bevegelsesfrihet. Gore-Tex XRC skal sørge for at føttene holder seg tørre, mens en ny og egenutviklet såle gir svært god komfort, samt et godt grep mot underlaget. Dempeeffekten er det ikke noe å utsette på og sammen med overraskende god stabilitet er fir det en teknisk avansert tursko som føles svært behagelig. Alt i alt er dette sko som egner seg best til bruk på stier og i lettere terreng. Dersom du er ute etter tursko som også skal benyttes til daglig, er dette et ypperlig valg. Prisen ligger på om lag 1300 kroner.


Tursko til under tusenlappen

LA SPORTIVA Trango Light tursko
En allsidig og komfortabel tursko med overdel av semsket skinn og tekstil. Det gir sko som både har slitestyrke og god ventilasjon. Passformen vil for de fleste oppleves som behagelig og sammen med et svært bra snøresystem gir det sko som sitter svært godt. Yttersålen gir godt grep mot underlaget, spesielt gjelder dette tuppen som er utstyrt med høyfriksjonsgummi. Alt i alt en tursko som gir god valuta for pengene og som skiller seg ut med gode klatreegenskaper. Dette er sko man får til priser ned mot 700 kroner.

Timberland Translite Low GTX
En tursko med lav vekt og god komfort som egner seg best til turer på skogstier, samt i andre områder met lett terreng. Gore-Tex membran sørger for en vanntett og pustende sko, mens en myk, gripesikker såle sørger for godt grep mot underlaget. Mellomsålen er støtdempende. En myk såle egner seg ikke på røft underlag, men til lettere bruk er dette en ypperlig tursko. Prisen ligger på om lag 800 kroner, noen som gjør dette til et godt kjøp, spesielt for deg som ønsker en tursko som også kan benyttes til daglig.

Mckinley Sentinel 2 Low AQX
En tursko for deg som ønsker et rimelig alternativ. Til tross for lav pris er dette sko som både er vanntette og har gode pusteegenskaper. Støtdempende mellomsåle gir sammen med en myk yttersåle en tursko som føles behagelig under gange. Det betinger imidlertid at den ikke brukes under tøffe forhold. Alt i alt en tursko som egner seg best i skog og mark, samt på grusstier. Dette er en allround sko i den forstand at den også vil føles behagelig på asfalt. Til en pris godt under 500 kroner får man mye sko for pengene.

Flere artikler om sko.

Kjøpe joggesko - Kjøpe tursko - Fotballsko til naturgress
Kjøpe fotballsko - Tips om fjellsko - Walking sko - Skobutikk på nett


Forside SKO